Avantajele achiziției sau închirierii unei parcele industriale

Lateren o primă vedere, achiziția unei parcele industriale, care să aibă toate aprobările necesare, poate părea o investiție consistentă, mai ales dacă nu se cunosc adevăratele avantaje pe care un astfel de teren le prezintă, comparativ cu un teren agricol. Cumpărarea unui teren industrial este pe deplin justificată prin avantajele pe care le înglobează acesta, avantaje menite să susțină o activitate industrială de producție sau hale destinate depozitării mărfurilor.

Într-adevăr, prețul de vânzare al unui teren industrial este mai ridicat decât cel al unui teren agricol. Totuşi, dacă activitatea care se va desfășura pe terenul achiziţionat este de natură industrială și se iau în calcul toate facilitățile oferite de un parc industrial în acest sens, atunci raportul se schimbă radical, iar brusc, terenul agricol nu mai este alternativa ieftină pentru stabilirea și derularea unei activități industriale profitabile în cele mai bune condiții.

Avantajele evidente pe care le presupune o parcelă într-un parc industrial sunt determinate, în primul rând, de o infrastructură adaptată nevoilor industriale, ceea ce înseamnă că întrunește toate cerințele acestui sector în ceea ce privește susținerea productivității, eficienței și, nu în ultimul rând, a siguranței. Practic, parcul industrial pune la dispoziția companiilor spații „la cheie”, unde își vor putea desfășura activitățile.

În cazul proiectelor dezvoltate, Sânandrei Industrial Park şi Swiss Park Giarmata, companiile care achiziționează terenurile industriale pot începe imediat construcția halelor de producție sau pot apela la susținerea Artemis Real Estate și în acest sens, astfel încât, în cel mai scurt timp, să poată începe activitatea. În mediul de afaceri timpul nu este o resursă care poate fi irosită, așa că demararea rapidă a activității de producție este esențială pentru cifra de afaceri.

Achiziția unui teren agricol și schimbarea destinației acestuia în vederea obținerii tuturor avizelor pentru desfășurarea unei activități industriale, precum și lucrările de infrastructură și racordare la utilități, odată ce aceste avize au fost obținute, anulează și chiar depășesc diferența de preț între un teren agricol și o parcelă industrială. Procesul birocratic este unul foarte stufos, implică o serie de autorități care nu pot fi ocolite nici măcar în „cazuri speciale”. Activitatea industrială este una care poate genera un impact pozitiv semnificativ asupra economiei dar, dacă nu sunt respectate o serie de norme speciale, atunci poate pune în pericol atât mediul, cât și sănătatea angajaților.

Conversia unui teren agricol în teren industrial presupune o serie de costuri și proceduri care nu se justifică prin rentabilitatea activităților industriale, în condițiile în care sunt disponibile terenuri industriale „la cheie”.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Artemis Real Estate și etichetată , , , , , , , , . Semn de carte permalink. Comentariile sunt închise, dar poți lasa trackback-uri: Adresa Ping-ului.