Avantajele fiscale oferite de parcurile industriale

euroExistenţa parcurilor industriale reprezintă un avantaj strategic al dezvoltării economice nu doar la nivel regional, ci și la nivel național. În prezent, în România sunt 52 de parcuri industriale, dintre care 39 sunt operaționale, iar din cele 13 rămase, majoritatea sunt într-o fază avansată de construcție. Finalizarea acestor parcuri va forma o conjunctură atractivă pentru încurajarea inițiativei private și a investițiilor străine, vitale pentru creșterea economică.

Tocmai datorită acestei importanțe strategice, a fost creat, începând cu anul 2013, un cadru legislativ care favorizează investițiile în parcuri industriale. Conform legii 186/2013, a fost introdus un set de reglementări clare care definesc și delimitează funcțiile operaționale ale parcurilor industriale. De asemenea, legea definește facilitățile fiscale de care pot beneficia administratorii acestor parcuri. Legea are ca scop stimularea investițiilor directe, autohtone sau străine, în industrie, servicii și cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare, scop din care decurge crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea regională prin construcția infrastructurii, aspect vital pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Administratorii si rezidentii parcurilor beneficiază de o serie de scutiri de la plata taxelor, începând de la cele percepute de schimbarea destinației ternului pe care urmează să fie construit parcul.

Companiile care se vor stabili în parcurile industriale vor fi scutite de plata impozituluipentru clădirile deţinute aici și pentru terenul propriu-zis. Există, de asemenea, scutiri de la plata autorizațiilor de construire sau pentru alte operațiuni care se pot desfășura în interiorul parcului. Pe lângă aceste facilităţi acordate de către stat companiilor care îşi desfăşoară activitatea în parcurile industriale, Artemis Real Estate oferă oportunitatea de finanţare a construcţiilor proiectelor industriale pe care apoi le oferă spre închiriere sau spre vânzare.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Artemis Real Estate și etichetată , , , , , , , . Semn de carte permalink. Comentariile sunt închise, dar poți lasa trackback-uri: Adresa Ping-ului.