Conversia unui teren agricol în teren industrial

tractorProcesul de transformare a unui teren agricol în teren industrial presupune un circuit birocratic destul de complicat și anevoios, care trebuie parcurs în mod obligatoriu înaintea demarării lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii industriale. Parcursul birocratic poartă beneficiarul pe la toate autoritățile centrale și locale care au o responsabilitate directă sau indirectă în reglementarea activității în sectorul industrial, după care se continuă la furnizorii de utilități.

Parcurgerea acestui circuit este obligatorie pentru obținerea tuturor autorizațiilor necesare conversiei. Procesul este complicat şi datorită faptului că obţinerea PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal) este obligatorie și presupune corelarea cerințelor mai multor instituții, de la Ministerul Mediului, Primărie, Consiliu Județean, ANIF, OSPA, ISC, Apele Române, dar și a furnizorilor de utilități ca ENEL, EON sau Gaz Vest, Aquatim sau operatorul de apă și canal din zona respectivă. Este nevoie și de un aviz din partea CFR, în situaţia în care în apropierea ternului este o cale ferată. Fiecare autoritate și furnizor de utilități are termenele sale pentru a răspunde solicitărilor. De exemplu, procedura pentru obținerea avizelor de mediu poate dura până la un an, în funcție de încadrarea pe care o obține terenul şi de datele evaluate legate de natura activității industriale care urmează să fie dezvoltată pe acea parcelă.

În funcție de reglementările de mediu, sunt evaluate și lucrările tehnico-edilitare care asigură racordarea la utilități și infrastructura de siguranță, cum ar fi rețeaua specială pentru stingerea incendiilor. Practic, toate lucrările de infrastructură și de utilități se fac doar cu respectarea condițiilor de mediu. În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite, nu vor fi aprobate soluțiile propuse.

Este nevoie de o expertiză în domeniul dezvoltării de parcuri industriale pentru a putea realiza un proiect viabil, cu respectarea reglementărilor legale din perspectiva protecției mediului, precum și de adoptarea unor tehnologii moderne în acest sens. Artemis Real Estate vine cu o experiență vastă în domeniul dezvoltării de parcuri industriale prin proiecte finalizate în mai multe țări europene, precum Elveția și Polonia. În plus, compania oferă atât oportunitatea de achiziţie, cât şi de închiriere a parcelelor şi poate finanţa construcţiile dorite de către clienţi, conform cerinţelor ascestora. Există posibilitatea de achiziţie în tranşe sau cu ajutorul finanţărilor oferite de către bănci.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Artemis Real Estate și etichetată , , , , , , , . Semn de carte permalink. Comentariile sunt închise, dar poți lasa trackback-uri: Adresa Ping-ului.