Parcurile industriale şi rolul acestora în dezvoltarea economică

Steeplejacks on a scaffoldRomânia are în prezent în jur de 55 de parcuri industriale, mult sub nevoile naționale. În contextul în care există o cerere crescută pentru astfel de facilități moderne de infrastructură pentru susținerea dezvoltării afacerilor, iar oferta la nivel național este restrânsă, am demarat proiectul de la Sânandrei, județul Timiș. Potențialul economic al regiunii, resursele umane și căile de comunicații către vestul Europei au fost argumentele în favoarea alegerii localității Sânandrei, din apropierea Timișoarei.

ARTEMIS REAL ESTATE, prin proiectul Sânandrei Industrial Park, vine în sprijinul eforturilor autorităților locale de a atrage investitori care să creeze locuri de muncă la toate nivelurile de pregătire profesională. Centrul universitar de la Timișoara poate asigura necesarul de specialiști în domeniul tehnic, dar și în specializările economice sau de administrare a afacerilor, în timp ce liceele cu profil tehnic pot forma personalul necesar în operarea propriu-zisă în fazele de producție.

Dezvoltarea unei infrastructuri industriale moderne la Sânandrei constituie un avantaj major pentru comunitatea locală, fiind în același timp și o piesă care va contribui la dezvoltarea economiei naționale.

Parcurile industriale beneficiază de o serie de facilități din partea autorităților locale. În schimb, acestea oferă importante beneficii sociale și economice prin reducerea șomajului și creșterea puterii de cumpărare a oamenilor din zonă. O activitate economică susținută care contribuie la sporirea numărului de locuri de muncă aduce îmbunătățiri vizibile în ceea ce privește calitatea vieții, beneficii precum: combaterea sărăciei, scăderea infracționalității sau creșterea securității sociale prin asigurări sociale și asistență socială.

Parcul industrial de la Sânandrei, județul Timiș, este un pas important în dezvoltarea zonei, contribuind, astfel, la dezvoltarea economică naţională.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Sanandrei Industrial Park și etichetată , . Semn de carte permalink. Postează un comentariu sau lasă un trackback: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu.