PUZ-ul şi importanţa acestuia

constructiiDemersurile de transformare a unui teren industrial într-un teren agricol depind de elaborarea PUZ-ului (planul urbanistic zonal), proiect care are caracter de reglementare specifică şi detaliată a dezvoltării unei zone cuprinse în limitele unei localități. Proiectul cuprinde toate aspectele dezvoltării, de la spații rezidențiale, zone verzi, servicii, utilități, clădiri de interes public, drumuri, zonă industrială etc. Obţinerea PUZ-ului este o fază premergătoare oricărui demers de investiții.

Pentru investițiile din zona industrială, elaborarea PUZ-ului este, practic, primul și cel mai important demers de realizat în vederea obținerii autorizației de schimbare a destinației terenului. Detaliile pe care trebuie să le cuprindă trebuie să ofere o perspectivă foarte amănunțită asupra finalității investiției, dar și asupra etapelor parcurse până la oferirea funcționalității industriale. În contextul demarării unei activități de natură industrială, elaborarea PUZ-ului este o chestiune sensibilă, deoarece autoritățile locale s-ar putea să nu accepte aprobarea activității descrise , dacă aceasta are un caracter poluant. Chiar dacă autoritățile de mediu oferă avizul conform căruia nivelul de populare se încadrează în limitele admise, primăria poate respinge dosarul pentru toate autorizațiile necesare. Acestea sunt motivele pentru care este foarte importantă o discuție prealabilă cu autoritățile locale înainte de orice demers de transformare.

Cea mai mare problemă în îndeplinirea tuturor transformărilor presupuse de această transformare este dată de costuri. Nu poate fi stabilit un buget fix în care să se încadreze cheltuielile pentru elaborarea PUZ-ului. În orice etapă a proiectului pot interveni o serie de situații care pot genera costuri suplimentare imediate, dar și prelungirea termenelor de execuție.

În plus, dacă terenul agricol este unul cu pământ de foarte bună calitate, cererile pentru conversia lui vor fi respinse imediat.

Cele prezentate constituie motivul pentru care propunem companiilor care vor să se extindă în jurul Timișoarei alternativa stabilirii unui centru de operațiuni într-un parc industrial cu toate dotările și facilitățile specifice pentru susținerea unei activități rentabile. Descoperiţi cele două proiecte dezvoltate de ARTEMIS REAL ESTATE, Sânandrei Industrial Park şi Swiss Park Giarmata, unde aveţi opţiunea de achiziţie a parcelelor industriale, dar şi varianta de închiriere a acestora.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Artemis Real Estate și etichetată , , , , , . Semn de carte permalink. Comentariile sunt închise, dar poți lasa trackback-uri: Adresa Ping-ului.