Racordarea la utilități, obligatorie pentru un teren industrial (2)

poza20Rețelele de canalizare și de alimentare cu apă sunt completate de o serie de alte lucrări de utilități care oferă terenului statutul de „teren industrial” și îi dă dreptul beneficiarului să-l exploateze în acest sens. „Aventura” obținerii autorizațiilor continuă cu implementarea soluțiilor pentru restul utilităților.

Accesul. Este o problemă delicată, mai ales dacă terenul se află la centura oraşului sau la DN şi are în apropiere vecini care au deja un acces aprobat. Din punct de vedere al reglementărilor legale, nu este permisă construcția a două căi de acces aflate la o distanță mai mică de un kilometru una față de cealaltă. În cazul în care există deja aprobat un acces la o distanţă semnificativă, se poate ca terenul să rămână izolat, deoarece legatura trebuie realizată prin drumuri colectoare, ceea ce nu-l favorizează pentru obținerea statutului de teren industrial, deoarece beneficiarul va depinde de bunăvoința vecinilor pentru a ajunge la accesul rutier aprobat. Dacă nu sunt aprobate alte accese, atunci situația este mai simplă, cu toate că este necesar un front stradal de aproximativ 250 ml pentru a putea fi construite benzile de accelerare și decelerare, precum și zona de așteptare, altfel fiind influențate şi limitele proprietății vecinilor. Pentru acces, trebuie luate în calcul și costurile aferente chiriei plătite către autoritatea care administrează drumul principal.

Curentul electric. Se face un studiu inițial prin care se stabilesc parametrii exacți ai racordării. Studiul nu se poate realiza dacă nu există o autorizație de construcție. Pentru a evita eventualele surprize, înainte de începerea demersurilor de transformare, este importantă o verificare prealabilă a stadiului pentru racordare la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Gazul. Înainte de iniţierea demersurilor de conversie este recomandat să se verifice dacă nu există țevi de gaz sub teren. Existența acestora afectează amplasarea construcției, dar facilitează racordarea. În cazul în care conducta de gaz este la distanță, racordarea se ridică la costuri aproximative de 100 euro/metru liniar.

Aşadar, după cum se poate observa, obținerea statutului de „teren industrial”generează costuri suplimentare foarte mari, de unde se justifică și diferența de preț la vânzare între o parcelă industrială și un teren agricol. Infrastructura bine pusă la punct pentru susținerea unei activități industriale profitabile are un cost de construcție ridicat, dar beneficiile sunt incontestabile. În plus, beneficiarul își poate începe activitatea imediat ce cumpără sau închiriază o parcelă industrială. În acest sens, vă invităm să cunoaşteţi avatajele oferite de către ARTEMIS REAL ESTATE prin cele două proiecte, Sânandrei Industrial Park şi Swiss Park Giarmata.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Artemis Real Estate și etichetată , , , , , , , . Semn de carte permalink. Comentariile sunt închise, dar poți lasa trackback-uri: Adresa Ping-ului.