Trei motive pentru a paria pe parcurile logistice

logisticsÎn cadrul dezvoltărilor de parcuri industriale, segmentul logistic se distinge ca o categorie imobiliară aparte. Acest segment, care a început ca o nișă, a dobândit deja un statut important. În Europa, parcurile logistice reprezintă aproximativ 25% din sectorul imobiliar industrial și începe să se impună ca un segment de sine stătător, conform celor mai recente studii ale marilor firme de consultanță imobiliară (CBRE, BNP Paribas Real Estate sau Jones Lang LaSalle). Acestea vorbesc despre trei direcții cheie care redefinesc sectorul logistic european: relocarea producției în țări din centrul și estul Europei, dezvoltarea transporturilor și transformarea retailerilor în jucători globali.

Într-un parc logistic sau în zona logistică a unui mare parc industrial, găsim retaileri internaționali, dar și parteneri terți care nu pot opera pe cont propriu facilități de mari dimensiuni. Parcurile industriale și logistice sunt din ce în ce mai populare în rândul unor mici investitori care caută suprafețe sau chiar parcele de vânzare de mici dimensiuni în cadrul unui ansamblu mare. Aceștia analizează dacă piața locală îi poate susține pe termen mediu. În ciuda recesiunii, un parc industrial de lângă Timișoara arată suficient de atractiv. Sectorul imobiliar din regiune se dezvoltă în continuare, fie că vorbim de parcele de vânzare sau de parcele de închiriere sau chiar dezvoltări imbiliare. Este şi cazul Sanandrei Industrial Park, un proiect industrial dedicat companiilor mici și mijlocii care au nevoie de infrastructură industrială pentru dezvoltare, care oferă toate dotările moderne, optimizate pentru nevoile specifice ale companiilor mici și mijlocii aflate în căutarea unui mediu favorabil de creștere.

Conform ultimelor rapoarte, performanța din sectorul logistic a crescut în ultimii ani în toată Europa și previziunile arată că această tendință de creștere va continua, ceea ce favorizează dezvoltarea de parcuri logistice și de parcuri industriale. Trei aspecte vor contribui la dezvoltarea acestui sector: creșterea comerțului pe scară globală, care va antrena creșterea transporturilor, creșterea comerțului electronic, care va genera o creștere a spațiilor de depozitare, costurile și riscurile asociate delocalizărilor spre piețe nedezvoltate vor încuraja mutarea facilităților de producție și depozitare mai aproape de piețele pe care le deservește. În acest context, un parc logistic sau industrial lângă Timișoara, precum Sanandrei Industrial Park are toate atuurile.

Comments

comments

Această înregistrare a fost postată în Sanandrei Industrial Park și etichetată , , , , , . Semn de carte permalink. Comentariile sunt închise, dar poți lasa trackback-uri: Adresa Ping-ului.